...amit vegul piros kalifornyai-paprikabol meg TV-paprikabol csinaltam, de keves lett a paprika, ugyhogy nagyanyam tett meg bele.
Kell hozza szelesmetelt (tagliatelle, vagy mi a csöcs), ketszinu paprika, olivaolaj, bazsalikom, curry, fokhagyma. A paprikat az olajon "megfuttatod", azaz szolidan megpirongatod, megszorod curryvel, aztan fedo alatt 20 percig parolod, neha megkavargatva. Kozben olajos-sos vizben megfozod a tesztat (ez mart megy, ugye?), aztan amikor mindketto kesz van, osszeontod, osszekutyulod, hozzabaszod a lehetoleg friss bazsalikomot (ilyen nekem nincs, még) es a fokhagymat, locsolsz ra egy keves olivaolajat, es nagyon orulsz, ha sikerult eltalalnod a paprika es a teszta megfelelo aranyat, nekem kurvakeves volt az egy nagy TV-paprika es a 2 pici kalifornya-paprika az 500g tesztahoz.
Ilyesmi volt az ize egyebkent annak a MENNYEI sult paprikanak, amit Santiago de Compostelaban ettunk a bor mellé.