Egyreszt egeszen meghatodtam, megtisztelve ereztem magam, meg meg is illetodtem egy kicsit, amikor enba ur azt mondta, hogy
Szoval ez elegge inspiralt, meg motivalt, hogy posztoljak.
Masreszt meg talaltam egy ilyen recepT, ami kellokeppen egyszerunek tunt, hogy megcsinaljam esetleg.
Harmadreszt viszont elegge beragtam a lakotarsnomre, (az 4bol az egyikre), mert gecinagy redvat hagyott a konyhaban, most mar lassan lehet megkerdem, nincs-e kedve rendet baszni. En elegge tudom respektalni az embereknek a redvahoz valo jogat, keves olyan trehanygeci embert ismerek, mint en magam, de bazmeg muffint akarok sutni, amikor hatan lakunk egy hazban, akkor a konyhat ne hagyd mar szejjelokadva.
Na de a muffinkak! Az eredeti recepttel ellentetben az enyem nem lett finomitott cukor-mentes meg glutenmentes, de nem baj, mert nekem ezek nincsenek ellenemre.
Hozzatevok:
- 60g vagy fel csesze daralt mandula
- 30g (vagy negyed csesze, ha tudnam mi a geci az a csesze) rizsliszt
- 90g (3/4 cseszegecc) liszt (en teljes kiorlesut hasznaltam, mer az volt nyitva)
- 1 ek sutopor
- fel ek szodabikarbona
- 40g (1/3 cseszegecc) kakaopor
- 80g (fel csesze) cukor (en vanilincukrot es barnacukrot hasznaltam)
- 60ml legolcsobb almaszosz
- 250ml mandulatej vagy barmilyen novenyi tej
- az ilyen vanilia meg mandulakivonat-szarokkal nem szoptam, azokat kihagytam belole
- par kocka csoki szettorve, a tetejere teve
A szaraz geciket osszekutyulom, a nedves szarokat osszeturmixolom, aztan a szarazat benedvesitem, azaz alaposan osszekeverem oket. Felall Megall benne a kanal!
180 fokra elomelegitett sutombe tolom gyengeden (vigyazva, hogy a sutoajtot csukva tarto osszehajtott vecepapir-guriga a helyen legyen, nyitott sutoajtoval nehez sutni)
Az eredeti recept szerint 13 percig kell sutni, de en tovabb sutottem, mer ilyen regimodi villanysutonk van. Akkor vettem ki oket, amikor mar nem tapadt a beleszurt villara (a klassziku trukk, ugye).
Es aztan kurvajo lesz.