Az osszes vegan receptoldal, ahanyat nezel, mind tele van mac 'n cheese receptekkel, mert, ugy tunik, ez Amcsiban ilyen comfort food, hogy mindenki gyerekkoraban ezt zabalt, aztan megy a rinya, hogy amikor veganna valtak, akkor mar nem lehet fogyasztani jokedvvel, boseggel.
Nekem anno kiskoromban a marhaporkolt meg a sajtos-tejfolos teszta ment nagyon, szoval kevesse nosztalgikus szivvel, inkabb tobb kivancsisaggal alltam neki ennek a receptnek, amikor nagyjabol sorra vettem a hozzavalokat, es lattam h szinte mind van itthon.
A lenyeg, hogy ebben semmi, de semmi egeszseges nincs, kb teszta, zsiradek, liszt, tej, meg fuszerek, szoval pont tokeletes kaja azokra az idokre, amikor geciehesen hazaallitasz, es pont leszarod a glutenmentes paleo 80/10/10 rawtill4 etrendet (azaz nalam MINDIG), de valamit zabalni akarsz, lehetoleg A.Z.NO.N.A.L.
Szoval:
- uszkve fel csesze kokuszolaj (A-betus tukkoaruhazban learazva :-* ) - az eredeti recept vajat ir, de azokban mind van palmaolaj, ugyhogy maradtam ennel
- X teszta - nekem nem volt itthon makaroni, ugyhogy csoteszta lett
- kb 1/3 csesze liszt
- 3 csesze tej (sajnos tegnap elfelejtettem az A vagy L betus tukkoaruhazban szojatejet venni, ugyhogy a sarki boltbol hoztam egy literes Alprot, amit azert nem ajanlok ehhez amugy, mert az Alprobol az oridzsinál is kicsit edes, ja meg az Alpro tulajdonosa valami otvar gecinagy tehentejipari ceg...)
- 1/2 csesze soreleszto
- 2 evokanal so
- 2 evokanal paradicsompure
- ilyenek, hogy fokhagymagranulatum, agaveszirup meg citromle, ezek nemtom minek kellenek bele, de nem voltak itthon, ugyhogy kihagytam oket
- A kokuszolajat labasba belebaszom, es alagyujtok
- belepergetem a lisztet es intenziven kavargatom - ebbol lesz a rárántás
- ekozben felbaszom a tesztavizet foni, szokas szerint kis etolajat bele miutan elejtettem az etolajat es a negyede kiomlott es jo sikamlos lett a konyham es
- mikor rendesen szurcsog a lisztes kokuszolaj, akkor mehet ra a tej, soreleszto, paradicsompure, so, fokhagymagranulatum ha van, mas fuszerek, ha ahhoz van kedved
- lejjeb veszem az elektromos langot a szosz alatt es hagyom frottyogni, neha megkavarom, ekozben ugye fo mar a teszta
- a szosz kokemenyen be fog surusodni, es lustan fog frottyogni, akkor lekapcsolom a langot alatta, es ha kesz a teszta akkor leszurom es megegetem a kezem mert meg mindig nincs tesztaszurom bazmeg
- a szoszt hozzakeverem a tesztahoz, vagy a tesztat a szoszhoz, es a labosbol, az olemben megeszem mert paraszt vagyok lelekben
et voilá, bon apetit!