HTML

Tukkó ételz. Semmi gasztro-recskazas, osszebaszom egy labasba es alagyujtok™. Az allatokert legyel vegan bazmeg.

vegan_for_the_animals_not_for_my_health.jpg

FEEEEED MEEE!

2010.01.08. 19:34 kaloz

Petrezselyem pesto, pökhendi Péter

Címkék: hányás pesto petrezselyem

Felkelt delutan haromnegyed kettokor, es megjelent a konyhaban, hogy reggelizni ohajt, majd elkezdett velem kiabalni, hogy FÚJ DE UNDORITO, valamint mar megint osszebaszom a konyhat a szarjaimmal, es de orul a fozotudomanyomnak. Igen, testverem ismet lelkesedett.

Kedvelem a pestót igencsak, igy megorultem, amikor megtudtam, hogy a klasszikus bazsalikomleveles-fenyomagos valtozat helyett lehet kevesbe egzotikus modon, (magyarosan?) petrezselyemmel es dioval is. (Tavasszal majd a pitypang-pestoval botrankoztatom meg erzekeny lelku es gyomru csaladtagjaimat, meg ha nem birok mit kezdeni az iszonyatos mennyisegu Szent Ruccolaval, akkor abbol is.)

Szoval ugy öt csomag petrezselyembol egy kisüvegnyi pesto telik ki. Vagy ket mareknyi diobelet megpiritok valamennyire (eredeti recept: "illatosra piritjuk". Ez vajon mi a faszt jelent?), aztan a megmosott, megszaritott es osszevagdosott petrezselyemmel (meg a reszelt parmezannal es olivaolajjal) osszeturmixolnam, ha lenne turmixgepem, igy a kezimixerrel szenvedtem, amig ra nem jottem, hogy bokezuen kell locsolni azt az olivaolajat. Némi sot meg borsot hozza, es lehet is uvegbe tolteni.

Elvileg tesztakhoz nagyon fasza, en most egy petrezselyem-pestós-parmezanos melegszenyat ettem, es abba is fincsi volt. A kepen osszetrutymakolas elott lathato a mű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trogerfoodz.blog.hu/api/trackback/id/tr751657471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása