Na ugy latom 2011-ben osszesen 3 bejegyzest sikerult osszehoznom, persze ennel sokkal tobbet foztem, csak lusta voltam vagy mittudomen.
NADE MOST!
Szoval az tortenik most epp, hogy a felmondtam a munkahelyen, es elmegyek biofarmokra koszt-kvartelyert napi par orat dolgozni, emellett ott fogom irni a szakdogamat is. Remelem, a magam termesztette novenyekbol majd fozunk jo kajakat, tanulok recepteket es majd posztolok. Talan. Addig is, kikoltozom epp az alberletembol, ugyhogy minel tobb tartos elelmiszert el akarok fogyasztani. Ennek apropojabol csinaltam a Konyhaszekreny-takaritos-mindentbele-levest!
Hozzavalok: barmi, amit a konyhaszekrenyedben talalsz, en a kovetkezoket talaltam:
- gersli - vörös lencse - szaraz zoldborso keverek ("broth mix")
- hagyma
- fokhagyma
- snidling
- sargarepa (munkanelkuli vagyok, a leheto legkevesebbet koltom kajara, de muszaj zoldseget enni! mit teszunk? sargarepat eszunk! Kiloja 22 cent (!!!!!) az L-betus tukkoaruhazban!)
- fuszerek: paprika, bors, baberlevel, szaritott petrezselyem, so (mert ezek voltak a szekrenyben)
- tettem bele kinai tesztat (noodles) is, mert az is volt a szekrenyben, de igy nem lesz vegan
Beaztatom a broth mix-et (gersli/lencse cucc) forro vizbe. 1-2 ora eleg neki.
A hagymat felvagdosom, ekozben osszefolyik a taknyom-nyálam. Olivaolajon pirongatom, hozzaadom a 2 nagy gerezd aprora vagott fokhagymat, meg a snidlinget is felvagom es azt is hozza. Ezeket igy csondben pirongatom, hozzadobom a felkarikazott sargarepat, felontom az egeszet vizzel, batran sozom-borsozom-paprikazom-baberlevelezem-petrezselymezem. A relative puhara azott broth mix-et hozzazuditom, es ismet fuszerezem.
Rotyogtatom amig a repa puha nem lesz, beledobom a kinai tesztat, az rottyan par percig, es kesz. Piritok hozza leocskazott fokhagymas kenyeret, arra teszek tukko reszelt sajT es kesz is.
A fuszerezessel nem vagyok elegedett, szerintem valahogy azt nem jol csinalom, vagy nem tudom... mindenesetre en megettem, van meg belole kurvasok, johettek kostolni Irorszagba! :-)