HTML

Tukkó ételz. Semmi gasztro-recskazas, osszebaszom egy labasba es alagyujtok™. Az allatokert legyel vegan bazmeg.

vegan_for_the_animals_not_for_my_health.jpg

FEEEEED MEEE!

2009.11.24. 15:54 kaloz

Fokhagymas rizsa

Címkék: tojas hányás sajt fokhagyma rizs folkhagyma tukkosag

A rizst azt en GECIRE gyulolom. Meg egy ilyen unalmas, izetlen, fos kajat, mint a fott rizs, el se tudok kepzelni, szoval nem lelkesitett, amikor apam nagyanyamnak csinalt ebedet, es hagyott nekem meg ocsemnek rizst, hogy alkossunk hozza valamit. Tesom a szokasos sajtos virslit generalta, en meg megneztem a konyvikemet, hogy mit is lehetne ebbol alkotni.

Es egy kibaszott egyszeru, primitiv, am kurvafinom kajat sikerult. Szoval fogtam a rizst, bele egy labosba, ra olivaolajat, zuzott fokhagymat meg tojassargajat, es persze sot es borsot, es az egeszet tuzon osszekutyultam. Reszeltem ra sajT es szevasz.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trogerfoodz.blog.hu/api/trackback/id/tr571549116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

losgehts (törölt) 2010.03.09. 14:28:36

dear kaloz,

addig nem is fogod szeretni a fött rizst, amig nem ruhazol be valami normalis minösegübe, vagy nem költözöl össze egy azsiaival/közel-keletivel, aki ezt megteszi helyetted, es ad neked belöle. kesöbb pedig azt is megtanitja, hogy hogyan fözd meg.
a kiskunsagi b rizs tenyleg csak tejberizsnek jo, vagy valami mas kasanak.

kaloz · www.kernelpanic.hu 2010.03.09. 14:33:22

@rezervatom:

Cső!

Azt hiszem, az elobbi az egyszerubb, majd bemegyek azsia-boltba es szerzek valami rendes rizst. Persze ettol meg rendesen megfozni nem fogom tudni, de asszem van tippem, hogy kitol kerhetnek tippet, hogy hogyan kell azt. Mindenesetre kosz a tippet! :-)

losgehts (törölt) 2010.03.10. 13:25:31

itt (nemeto.) a diszkontaruhazakban (penny, aldi stb.) is kapni normalis basmati, vagy jazmin rizst, nem tudom, hogy valtozik-e orszagonkent a boltok kinalata. hosszuszem, feher rizst keress, ha a zacsko atlatszo, nez meg, hogy ne legyen nagyon töredezett.
mi ugy fözzük meg (kurd valtozat): veszel egy magas peremü serpenyöt, benne keves olajat forrositasz (1-2 evökanal) a legmagasabb höfokon, fogsz egy ivopoharat, teleöntöd rizzsel, bele a serpenyöbe, aztan meg egy poharral. kicsit pirithatod, megsozod. felöntöd 2,5 pohar vizzel (hideg, meleg, mindegy). hagyod kicsit föni, 1-2-szer megkeverheted, a legalacsonyabb fokozatra kapcsolod a tüzhelyet. ha mar annyi viz elfött, hogy latszodnak a rizsszemek, rateszed a fedöt, es beken hagyod. a villanytüzhelyed van, akkor kb. 7-8 perc mulva kikapcsolhatod, egyszer otvatosan megkevered, hogy ne kapja oda az aljat. meg 15-20 perce otthagyod a meleg platnin, aztan eheted. gaztüzhelynek csak kb.10 perc utan kapcsold csak ki, es kavard meg, aztan hagyjad meg 15-20 percig. a fedöt ne nagyon emelgesd, hogy a gözben föhessen a rizs.
mielött a fedöt rateszed a serpenyöre, dobhatsz bele egy marek megmosott mazsolat is, ha szereted az ilyesmit.
bulgurt ugyanigy fözhetsz, csak ne 2,5 hanem 3 pohar vizet adj hozza.
kb. 3-4 före elegendö ez a mennyiseg.
viel glück!

kaloz · www.kernelpanic.hu 2010.03.10. 21:50:30

@rezervatom: Huuu, vielen Dank ezert a reszletes leirasert! Itthon is tuti lehet basmati/jazmin rizst kapni, megigerem, hogy kiprobalom! :-)
süti beállítások módosítása