Az tortent, hogy apam vett nekem egy ilyen nagy fej brokkolit, ugyhogy ramasztam a Nosalty-ra, hogy meglessem, mit lehet abbol alakitani. Lehetett volna egy laza brokkolikremleves, de az olyan ize.
Ugy dontottem tehat, hogy sult brokkolit fogok csinalni. Jelentem, kurvajo lett, csak kicsit elsoztam.
Szoval apro kis fosokra szedem a brokkolit, olajt hevitek serpenyoben, belebaszok keves sot es sok borsot, aztan fokhagymat pirongatok rajta par masodpercig, vegul belebaszom a brokkolit. Ezt kotyvasztgatva sutogetjuk, aztan rabaszunk egy keves vizet, es fedo alatt en addig paroltam, amig a viz el nem parolgott. Utana szorztam ra némi reszelt parmezansajt, mert az jo es mert volt itthon, es megzabaltam.
Nemtom milyen az a szezammagolaj, hogy mennyire hianyzott a cuccbol, de ilyen nem volt itthon, ugyhogy nem raktam bele.