HTML

Tukkó ételz. Semmi gasztro-recskazas, osszebaszom egy labasba es alagyujtok™. Az allatokert legyel vegan bazmeg.

vegan_for_the_animals_not_for_my_health.jpg

FEEEEED MEEE!

2009.11.13. 19:23 kaloz

"Es azota csak eszek es sutok, akarcsak a napocska..." (kenyersutes)

Címkék: sütés kenyer sör kalman

Dr Sör Kalman kalandjai

Ez azert jutott eszembe, mer a minap en is csak azt csinaltam, hiogy "eszek es sutok, akarcsak a napocska, amelyik szinten csak sut es sut es sut, nezzek meg...".

Sutottem ugyanis kenyeret! Es elsore kurvajol sikerult. Ebbol a konyvbol foztem (bar a boritoja kicsit kemeny volt), amit az Astorianal nyóccázé vettem egy tukko konyvesboltban, de szep szines kepek vannak benne es remek kajak.

Szoval a modszer a kovetkezo: fogsz 500g BL-80 kenyerliszT (en 400g kenyerliszt es 100g teljes kiorlesu rozsliszT hasznaltam), vagsz bele masfel teaskanal t, egy zacsko porelesztot, es tetszes szerint magokat (en hirtelen csak tokmagot talaltam, ugyhogy az kerult bele). Mindezt osszekutyulod gyorsba, es 12 orat an keleszted (mondjuk este bekavarod, reggel megsutod). Mikor megkelt, belisztezett deszkara boritod, athajtogatod 2x-3x, mindegyik oldalat belisztezed, es konyharuhaval letakarva hagyod pihenni meg felorat, MIKOZBEN bedurrantod a sutot 250 fokre (a gazsutonkon ez a maximum volt), es beleteszed a tuzallo (fedeles) talat vagy jenait, amiben a kenyeredet sutni fogod, igy a suto meg a tal egyutt melegszenek. A talat nem kened ki semmivel. Amikor let elt a felora, a lisztes kenyertesztat belekurod a talba (ovatosan, gecimeleg :-)), 40 percig sutod 250 fokon fedovel, aztan 10-15 percig fedo nelkul (nekem kb 5 perc volt fedo nelkul, igy is megkapta).

Aztan konyharuhaba tekerve atszallitod a nagyanyadnak, aki rendkivul fog neki orulni :-)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trogerfoodz.blog.hu/api/trackback/id/tr111523210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2009.11.15. 04:10:06

dr. sör kálmán a legjobb. hamarosan be is vezetem, hogy ő lesz a példaképem, és minden szép+egyszerű lesz.
süti beállítások módosítása