Meseltem mar a Paksirol? A Paksi Williamsrol? Nem? Na akkor estimese van, Aztan jon a recept is, nyugi.
Szoval a Paksi Williams az en piros alapon feher pottyos, apukatolkapott, bemercezett badogbogrem. Valamikor 2008-2009 tajan kaphattam fateromtol, amikor elkezdtem a barlangaszokkal satrazni jarni, es mindenknek volt baodgbogreje, amibol reggel a kavet, este meg a boroskolat/forraltbort/mas alkoholt itta, csak nekem nem, ugyhogy apam ezt gyorsan helyrehozta es vett nekem egyet.
Egyszer a barlangaszokkal jottunk hazafele, valami turarol, akkor volt nalam a Paksi eloszor, persze akkor meg nem volt neve. Tele volt a kocsi, este volt, szolt a radio. Megalltunk egy kocsmanal a mosdot hasznalni, de ha mar megalltunk, akkor veletlenul legurult egy Unicum is, a sofort kiveve. Ez megismetlodott meg egyszer vagy ketszer, szoval a kocsiban kezdett mar jo lenni a hangulat. A radio valami kezilabdarol beszelt, es megemlitette a paksi csapatot, es azt mondta "... A Paksi Williams...", es akkor egybol tudtuk, hogy minek nevezzuk el a badogbogremet!
Azota sajnos szomoru jelentosege is lett a Paksi nevenek: valaki, akivel az Unicumot ittuk akkor este mar nincs koztunk, es mindig, amikor a Paksit eloveszem otthon vagy turan, vagy a nevet megemlitem, akkor kicsit ra is emlekezem, es ezert fontos nekem a badogbogre, es hogy Paksinak hivjak. Lehet lájkolni is amugy!
Na de szoval ma reggel ugy dontottem, hogy a szokasos gumicukor helyett valami mas fincsisaggal vendegelem meg a buvarkakat, es osszebasztam egy lusta tesztat. Pontosan tudom, hogy kell lusta tesztat csinalni, de aranyokkal nem mindig vagyok joba, ugyhogy megneztem a recept parin.
a kepen a Paksi ikertestvere, Paksi TobbPotty Williams lathato
Hozzatevok
- 3 EK kakaopor
- 2-3 EK cukor
- 2 EK kokuszolaj (meg kellett neznem hogy mennyi az 5 dkg evokanalban...)
- mareknyi haztartasi keksz (helyette Irorszagban a helyi bolt palmaolaj-mentes "digestive" kekszet hasznaltam)
- 6 EK szojatej
- vanilia-aroma (de csak mert rum nem volt itthon!)
- rum, ha van
- vanilia-aroma, ha van
A kekszen kivul mindent beledobtam a Paksiba es aladurrantottam es megallas nelkul kevergettem, aztan amikor mar rotyogott jol, gyorsan levettem a tuzrol es elkezdtem beletordelni a kekszet.
A receptet ott basztam el kicsit, hogy a kekszen kivul mindent egybol beledobtam a Paksiba es nekialltam fozni, holott ugy tunik, a kokuszolajat csak akkor kellett volna belerakni, amikor mar a tobbi megfott, na mindegy, igy sikerult, nem lesz tole semmi baja. A keksz mennyisegerol annyit, hogy a vegeredmenynek jo darabosnak kell lennie, nem baj, ha neha kilatszik a keksz a kakaomassza alol, a lenyeg, hogy jol elkeverd.
Ezek utan celofant tettem egy tanyerral, ra a kakaomassza-keksz kutyulmanyt, es vizes kezzel egy hengert gyurtam belole, aztan betekertem a celofanba, es igen, pont ugy nez ki, mint a szar, viszont nagyon finom es elrontani se lehet.
Ezek utan megy a cucc a melyhutobe jo par orara, utana szeletekre vagod es a haverjaid bezabaljak 3 masodpercen belul.