HTML

Tukkó ételz. Semmi gasztro-recskazas, osszebaszom egy labasba es alagyujtok™. Az allatokert legyel vegan bazmeg.

vegan_for_the_animals_not_for_my_health.jpg

FEEEEED MEEE!

2010.05.24. 10:05 kaloz

Nagy szolnoki pankrokk reszegenfozocskezes (vegan-gulyas, hagymasbab, lencsekrem)

Címkék: punk lencse hagyma bab gulyas

Nagy-nagy fozocskezes folyt a buli elott-utan Szolnokon mult penteken!

En epitettem egy vegan-gulyast kicsit mashogy, de azonnal elfogyott. (Mondjuk a bandak nagyon ehesek voltak, szoval szerintem ha beleszartam volna, akkor is elfogyott volna, ezt azonban nem tettem.) A nemetek (zOSCH!) szerencsere nem veganok voltak, csak tojasosat nem ettek, de egyik etelunkben sem volt tojas, viszont csak a gulyas es Feri hagymasbabja lett vegan.

Hagymasbab

A hagymasbab, mint arra rajottem, olyan, mint egy szamodra kedves ember. Dédelgetni kell, odafigyelni ra, torodni vele. Szeretni kell.

Hozzavalok: sok konzerv bab (vagy beaztatott bab), vegyes szinu. Sok voroshagyma, fokhagyma, olaj, fuszerek

Osszeapritasz rengeteg hagymat meg fokhagymat is, olajban parolgatod oket jo sokaig. Kinyitogatod a babkonzerveket, es a levukbol ontesz a hagymara, mer a lenyeg, hogy  mar a hagyma is pepesre suljon/főjön. Utana rakurod a babkonzerveket, es finoman kevergetve (de ne hagyd benne a fakanalat, arra Feri allergias! Fuckanal-ize lesz tole a kajanak.) megrottyantod, neha kostolgatod, fuszerezed, aztan elindulsz a koncertre. A buli utan hagyod, hogy a zenekarok a szined ele jaruljanak, es konyorogjenek meg tobb hagymas babért :-)

Lencsekrem

Hozzavalok: lencse beaztatva, voroshagyma, fuszerek (baberlevel!), tejszin, olaj

Ez olyan, mintha lencsefozeleket csinalnal, csak habaras helyett tejszint raksz bele, es ha lett volna turmixgepunk vagy botmixer ("...es aztan osszekotyvasztottam Bobbal, a botmixerrel..." © Abdul), akkor Feri kicsit megabuzalta volna a dolgot azzal. De igy, mivel elegge szerenyen felszerelt konyhaval rendelkeztunk, ezert Feri csak hagymat dinsztelt (asszem), rakurta a lencset, nyomott hozza vizet, aztan amikor puhult, akkor nyomott hozza fozotejszint, amitol kurvajo lett.

Osszetrancsirozva kenyerre lehet kenni, mi csak elvittuk a restibe, ami a koncert helyszineul szolgalt, es hagytuk, hogy a nemetek ravessek magukat es bezabaljak.

Vegan gulyas

Errol mar irtam, nem irom le meg egyszer, meg Dan is irt. A koncert utan a megmaradt hozzavalokbol foztunk meg egy labosnyit, es a nemetek oda voltak meg odavissza, hogy "a magyarok tenyleg megallas nelkul gulyast zabalnak, es azt esznek reggelire is", mert amit ejjel egykor kezdtunk fozni, azt reggelire ettek meg vegul. Maradtak meg hozzavalok, szoval miert ne :-)

Ez attol lett mas, hogy kerult bele Piros Arany, zeller, karalabe, erospaprika is, ugyanugy szojakockaval. Nem lett rossz. A reggelire valo masodik adagba zoldpaprika es paradicsom is kerult, mert volt, es mert miert ne basszunk bele mindent, a gulyas ugyis errol szol, nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trogerfoodz.blog.hu/api/trackback/id/tr732026837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása