Ehen keszultem dogolni, amikor hazajottem tegnap. Volt itthon krumplipure, aztan az ram lett hagyomanyozva, hogy csinaljak hozza valamit. Ekozben ott gozolgott a tuzhelyen a (kolbaszos-virslis) rakott krumpli, amit igen kedvelek, es kopogo szemmel muszaj volt alakitanom valamit.
A fasirtra esett hat a valasztas. Kicsit asszem elbasztam. Fogtam kenyeret, beaztattam, nyestem hozza fokhagymat meg hagymat (a hagymat ugy latszik nem sikerult elegge aprora). Ezeket osszegyurmaztam, dobtam hozza borsot es sok-sok pirospaprikat, aztan szezammagos zsemlemorzsaba hempergettem es forro olajba dobtam hogy sulne ki.
Tanulsagz:
- legkozelebb lereszelem az adott zoldseget, hogy aprobb legyen, es jobban ossze kene gyurmazni azz aztatott kenyerrel (meg persze lehetne bele tobbfele zoldseget is dobni).
- a tojas remekul osszetapasztja a fentieket, csak en kifelejtettem belole.
Amugy elegge finom lett, nekem izlett, csak tul "kenyeres" lett es nem fasirtos. Kep most nincs.