HTML

Tukkó ételz. Semmi gasztro-recskazas, osszebaszom egy labasba es alagyujtok™. Az allatokert legyel vegan bazmeg.

vegan_for_the_animals_not_for_my_health.jpg

FEEEEED MEEE!

2010.01.14. 13:39 kaloz

Az igazzzzy TORTILLA DE PATATAS

Címkék: burgonya spanyol krumpli tojas tortilla salata spanyolorszag el camino camino bocadillo tojasrantotta tortilla de patatas

Eeees igenigenigenigen! Eletem legjobban sikerult tortilla-ja, raadasul specialis verzioban, krumplis omlett, avagy tortilla de patatas! A tortillarol mar egyszer meseltem, nyilvan most is Hercules jutott eszembe, bar o nem a krumplis verziot csinalta nekunk Szent Ibanezben.

Szegyen vagy nem gyalazat, de a NoSalty-rol loptam a recept.

Rajottem, a szep alaku tortilla lenyege a turelem es a kis lang: FUEGO LENTO!

Hozzátevők:

  • krumplee
  • hadjmaaa
  • olee-vaolay
  • toiás
  • so, bors, paprika, lofasz

A krumplit lereszeltem a sajtreszelon (nemrohog.), a hagymat felkockaztam. Eloszor a krumplit sutogettem olajon (nem olajban!) egy serpenyoben, aztan hozzadobtam a hagymat, a kettot egyutt, es ilyen gombocokba allt ossze. Utana soztam, borsoztam. KiFelvertem a tojast egy jo nagy talban, es ezt az olajban sutott krumplis-hagymas gennyet (en ugy lattam, akkor jo, amikor az osszeallt csomok egyik oldala szolidan barnulni kezd) belekanalazom, es osszekutyulom. Mindezt a kotyvalekot visszatoltom a serpenyobe (lehet meg alarakni egy kis olajat), es A LEGALACSONYABB langon sutom. Nem keverem meg, csak neha megrazogatom, hogy a tojas egyenletesen eloszoljon, es mindenutt atsuljon. Amikor a teteje mar nem folyos, rateszek egy fedot, a serpenyot fejjel lefele forditom, megegetem a kezem lecsurrano forro olajjal, majd errol a fedorol visszacsusztatom az egeszet a serpenyobe. Ha ugyes voltal, mint en nem, es az Univerzum is melléd állt (mint mellém, akkor), akkor a masik oldalat is aranybarnara sutve, es az egeszet tanyerra vagy talcara csusztatva szeletelheted is, mint egy tortat. Es laktato es kurvajo. Mi spanyolosan ettuk, ensalada mixtaval (vegyes salata).

Ezt is lehet hidegen-melegen, vagy akar kenyer kozott szendvicskent is enni, es energiabomba es jo nagyon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trogerfoodz.blog.hu/api/trackback/id/tr201669114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása