Ocsem kenyernáci. Csak a feheret eszi. Kicsit elszontyolodott, amikor mondtam, hogy a sutoben lapulo isteni illatu negyed kilos buci - bar fajtiszta feher buzakenyerlisztbol keszult - tartalmaz szezammagot, de vegul megnyugodott: "Nem baj, az meg a legegeszsegtelenebb hamburgeren is van".
De ennyit csaladunk etelpolitikai nezeteirol.
A kenyer a szokasos modon keszult, csak kb most eloszor nem raktam bele teljes kiorlesu rozsliszt: negyed kg kenyerliszt (BL-80), fel zacsko poreleszto, so, kb 2 dl viz, mareknyi szezammag. Eloszor a szaraz osszetevoket jol osszekutyulom, hozzaontom a vizet, c sak gyorsba osszekutyulom azzal is, 12 oran at kelesztem, aztan belekurom egy jenaiba, amit elotte a sutoben es a sutovel egyutt 250 fokra melegitettem. Mindezt ugy felorat sutom (megint megkapta a tetejet igy is), aztan nekiesek habzo szajjal :-)
(Az also kepen tejfol van rajta, meg Szent Ruccola.)